Kakelugnar är en bra investering

kakelugnarOm du vil​l ge ditt hem en ombonad och varm känsla, och en tidlös, rustik vibb, så kan det vara dags att införskaffa i en kakelugn. Det finns många fördelar med kakelugnar bland annat sänker de uppvärmningskostnaden.

De har också väldigt hög verkningsgrad. Det är inte helt ovanligt med siffror på upp till 90% i sammanhanget. Teglet gör att brasans temperatur magasineras under en längre tid än i en vanlig kamin. En kakelugn är en bra investering, som höjer värdet på din bostad inför framtida försäljningar, och gör den mer attraktiv på bostadsmarknaden.

Lindholm kakelugnar är experter på montering och installation av den här typen av ugnar. Här kan man hitta flera olika sorters kakelugnar, i olika former, bland annat runda, och rektangulära sådana. Alla är tillverkade före 1850, och har en urgammal svensk känsla.

45 års erfarenhet av svenska kakelugnar

De har stor erfarenhet av branschen, och har funnits över 45 år.  Bland kunderna hittar man både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. De kan det mesta som har med kakelugnar att göra, bland annat reparationer, och nyinstallation. De har även tillgång till en keramiker som har stor kompetens inom renovering och nytillverkning av kakel.

Företaget finns i Varberg, men deras verksamhet når långt längre än så. De levererar ugnar till hela Sverige, och har även klienter utomlands. Alla deras ugnar är minst hundra år, och de flesta av dem finns bara i ett enda exemplar. 

Sammanlagt finns det cirka 150 ugnar att välja mellan. En del av de finns presenterade på deras hemsida, men det går också bra att kontakta dem för en större insyn i vilka sorters modeller de har att erbjuda. De har dessutom en uppsättning hantverksugnar, tillverkade på den svenska landsbygden. Dessa kommer ofta ifrån västkusten.

Posted in Hem & Inredning | Comments Off on Kakelugnar är en bra investering